[O2] Czarny Metalic - uzyskanie głębi ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bolek121
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2008
    • 126
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam,
    czy któryś z szanownych forumowiczów jest mi wstanie powiedzieć jakiej wartości prąd generuje auto na uruchomionym silniku. Ja mierzyłem na akumulatorze i jest to 14,18V, nie za mało? czy alternator nie powinien dawać wiecej? Dodam jeszcze, że "gazując" wartośc ta nie ulega zmianie (minimalnie +-0,1 - 0,2). Mój silnik oczywiście ten z profilu. Zależy mi tylko i wyłacznie na potwierdzeniu, że jest to własciwa wartośc i nie należy spodziewac się wiecej.
    Pozdrawiam
    Sebastian J.
  • gruto
    L&K
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1265
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Czesc i witam
    uzywam dosyc dobrych szamponów - nie uzywam wosków ponieważ zauważylem ze wtedy rysuje sie auto - do czego zmierzam - jak widze auto na niemieckich blachach - czarne to mi szczena opada jakie one są czarne !!! jakich kosmetyków oni uzywają - wiem jedno nie jezdza na szczotki
    czego użyć poradzcie

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Gruto po pierwsze te auta na niemieckich blachach jeźdżą po CZYSTYCH ulicach i drogach na których nie ma tony piasku sypiącego się zpod kół jadącego przed nami samochodu
      Czego użyć? DC Step 2 z oferty Mequiars - dzieki temu lakier stanie się właśnie bardziej czarny i będzie wyglądal jak mokry.
      Reszty dowiesz sie tu : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=14867 lub tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=19967 bo wybacz ale ciągnięcie 4 wątku o tym samym to chyba nie ma sensu.
      Czarny Elegance

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

gruto, jestem posiadaczem też czarnej octavki i do tego jeżdżę na "niemieckich blachach" i zgodzę się z kolegą Big, że "trudno" tu znaleźć na drodze piach ale jeśli idzie o myjki...niemiaszki to bardzo wygodny naród, tu nikt nie wybiera myjek tu się liczy czas. są wyjątki, że ktoś poleruje autka po wymyciu ale mało kto przykłada uwagę do drogich produktów /wiem po sobie/. to wszystko zależy od czystości dróg, a jakie drogi takie myjki.
        a co do kosmetyków, kiedyś w Marshallu kupiłem politurę-kolor czarny oczywiście, nazwy nie pamiętam, T-Cut czy coś w tym stylu. moim zdaniem rewelka. :lol:

Komentarz

• gruto
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1265
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

hmm ok

Komentarz

Pracuję...